Η Tesla θα προχωρήσει σε ανάκληση περίπου 7.300 Model X, λόγω δυσλειτουργίας των αερόσακων πλευρικής κουρτίνας.



Η ανάκληση 7.300 Tesla Model X είναι γεγονός. Συγκεκριμένα, την ανάκληση προκάλεσε ένα πρόβλημα, το οποίο ενεργοποιεί λανθασμένα τους πλευρικούς αερόσακους, όταν είναι ανοιχτά τα παράθυρα.

Επιπλέον, η αμερικανική φίρμα θα ανακαλέσει περίπου 600.000 οχήματα λόγω ελλαττωματικής λειτουργίας του χαρακτηριστικού Boombox.

Το πρόβλημα των Tesla Model X

Η Tesla εντόπισε το πρόβλημα των αερόσακων κατά τη διάρκεια δοκιμών μετά από μία μη φυσιολογική απόδοση. Οι μηχανικοί, λοιπόν, της εταιρείας παρατήρησαν μια δυσλειτουργία των πλευρικών αερόσακων, η οποία μειώνει την αποτελεσματικότητα τους και την προστασία των επιβατών. Οι αερόσακοι, δηλαδή, δεν άνοιξαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες με ανοιχτά παράθυρα.



Επιπλέον, το εργοστάσιο διαβεβαιώνει, ότι η τροποποίηση στους βραχίονες στήριξης του αερόσακου στην κολώνα, αντιμετώπισε το πρόβλημα. Ακόμη, σύμφωνα με την Tesla μόνο το 50% των Model X 2021-2022 έχουν ελαττωματικούς αερόσακους. Επιπλέον, τα αυτοκίνητα παραγωγής μετά τις 2 Απριλίου, δεν διαθέτουν τα ελαττωματικά εξαρτήματα. Τέλος, τους ιδιοκτήτες θα ειδοποιήσει η εταιρεία μέχρι τον Ιούνιο για την αντικατάσταση των αερόσακων.

Το ελαττωματικό Boombox

Η Tesla θα προχωρήσει, επίσης, σε ανάκληση 600.000 οχημάτων λόγω λανθασμένης λειτουργίας του Boombox. Το εν λόγω σύστημα είναι υπεύθυνο για την αναπαραγωγή θορύβων, οι οποίοι δηλώνουν την παρουσία του οχήματος σε άτομα με προβλήματα όρασης.


Επιπλέον, το χαρακτηριστικό βοηθά και τους πεζούς γενικότερα. Τέλος, στη συγκεκριμένη ανάκληση θα προβεί η Tesla μετά από αμφισβήτηση για τη λειτουργία του συστήματος από την NHTSA.
Ανάκληση για το Tesla Model X λόγω αερόσακων - Cars Electric